Menu openen

Behandelmethoden

Sommige vormen van hoofdpijn zijn te behandelen met medicijnen, om klachten te verlichten en eventueel te voorkomen. Maar u kunt zelf ook iets doen aan hoofdpijnklachten door middel van oefeningen en door te leren hoe u het beste kunt omgaan met de pijn.

 

De beste behandeling voor u

Als u vooral last heeft van spanningshoofdpijn, migraine met daarbij nekklachten of cervicogene hoofdpijn, is een behandeling door een fysiotherapeut of manueeltherapeut aan te raden. Zo’n behandeling bestaat uit informatie en advies in combinatie met oefeningen om uw houding te verbeteren, het trainen van specifieke nekspieren, het verbeteren van de bewegelijkheid van de nek en het leren ontspannen van uw nek en schouders.

Actieve houding

Tijdens de behandeling doet u oefeningen om uw houding te verbeteren, uw spieren te ontspannen en de spierfunctie te verbeteren. U leert actiever te zitten. Zo draagt u zelf bij aan het verminderen van uw nekklachten en neemt ook uw hoofdpijn af.

Aangesloten leden

Voor deze behandeling kunt u terecht bij een van onze aangesloten fysiotherapeuten of manueeltherapeuten.

Over Hoofdpijn Netwerk Noord

Fysiotherapeuten en manueeltherapeuten gespecialiseerd in het behandelen van hoofdpijnklachten hebben hun krachten gebundeld binnen het Hoofdpijn Netwerk Noord. Zij werken nauw samen met het Hoofdpijncentrum van het Martini Ziekenhuis in Groningen.

Laatste nieuws
Een nieuw jaar