Menu openen

Onze aanpak

Hoofdpijn is een veelvoorkomende klacht die een grote impact op het dagelijks functioneren kan hebben. Een op de twee mensen heeft weleens hoofdpijn: dat komt neer op een prevalentie van 47%.  Er komt steeds sterker bewijs dat een specifieke fysiotherapeutische behandeling hoofdpijnklachten kan helpen verminderen.

 

Kwaliteitsnetwerk

Om de fysiotherapeutische zorg dichtbij de patiënt te verbeteren, is er behoefte aan een kwaliteitsnetwerk. Het Hoofdpijn Netwerk Noord bestaat uit een groep fysiotherapeuten en manueeltherapeuten uit de eerste en tweede lijn. Zij werken samen met het Hoofdpijncentrum van het Martini Ziekenhuis in Groningen en huisartsen uit de regio. Het Hoofdpijn Netwerk Noord wil een platform dat bijdraagt aan de verbetering van de kwaliteit van de behandeling van hoofdpijnpatiënten door kennis te delen en scholing en samenwerking te organiseren.

 

Actieve aanpak

De leden van het Hoofdpijn Netwerk Noord behandelen patiënten met hoofdpijn op een geprotocolleerde, evidence-based wijze. Dit houdt in dat ze werken volgens vaste protocollen die zijn opgesteld op basis van onderzoek. Hun aanpak is actief: de functie van de spieren in het nek- schoudergebied, de houding van de patiënt en sensitisatie staan centraal. De leden van het Hoofdpijn Netwerk Noord voldoen aan specifieke scholingseisen.

Over Hoofdpijn Netwerk Noord

Fysiotherapeuten en manueeltherapeuten gespecialiseerd in het behandelen van hoofdpijnklachten hebben hun krachten gebundeld binnen het Hoofdpijn Netwerk Noord. Zij werken nauw samen met het Hoofdpijncentrum van het Martini Ziekenhuis in Groningen.

Laatste nieuws
Een nieuw jaar