Menu openen

Louk Peters

Mijn naam is Louk Peters, 42 jaar, en sinds 2000 werkzaam als fysiotherapeut. Na het afronden van mijn opleiding Fysiotherapie ben ik Bewegingswetenschappen gaan studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2007 heb mijn bul behaald. De opleiding manuele therapie heb ik in 2012 voltooid. Sinds 2016 ben ik lid van het Hoofdpijn Netwerk Noord.

Na diverse waarnemingen in verschillende praktijken (voornamelijk in Groningen en Drenthe) werk ik sinds 1 mei 2005 bij Fysiotherapie Lewenborg + Oosterhoogebrug. De praktijk heeft 2 locaties aan de noordkant van de stad Groningen in de wijken Lewenborg en Oosterhoogebrug. De praktijk is onderdeel van Gezondheidscentrum Lewenborg, waar multidisciplinair werken hoog in het vaandel staat. Samen met mijn collega manueeltherapeut richten wij ons voornamelijk op het behandelen van wervelkolom gerelateerde klachten. Hoofdpijn is daar een onderdeel van.

Mijn interesse in het behandelen van patiënten met hoofdpijn is ontstaan ten tijde van het volgen van de opleiding manuele therapie. Hoofdpijn is een veelvoorkomend (gezondheids)probleem en komt dan ook vaak voorbij in de manueeltherapeutische praktijk. De wetenschappelijke onderbouwing voor het behandelen en begeleiden van patiënten met hoofdpijn wordt steeds omvangrijker, verwijzers/(huis)artsen zijn echter vaak afwachtend met betrekking tot het beleid bij patiënten met hoofdpijn. Daarom heb ik mij destijds aangemeld bij het HNN om collectief een krachtigere vuist te maken voor het behandelen van patiënten met hoofdpijn. Het ultieme doel zou een richtlijn hoofdpijn van onze beroepsvereniging KNGF zijn en het overtuigen van verwijzers (onder andere huisartsen) van het effect van fysiotherapie/manuele therapie bij het behandelen en begeleiden van patiënten met hoofdpijn.

Naast het werk als manueel therapeut woon ik samen met mijn vriendin en 2 kinderen. Ik hou van tennis, wielrennen en het volgen van de formule 1. Typerend voor mij is mijn grote sneaker collectie.

Over Hoofdpijn Netwerk Noord

Fysiotherapeuten en manueeltherapeuten gespecialiseerd in het behandelen van hoofdpijnklachten hebben hun krachten gebundeld binnen het Hoofdpijn Netwerk Noord. Zij werken nauw samen met het Hoofdpijncentrum van het Martini Ziekenhuis in Groningen.

Laatste nieuws
Een nieuw jaar
Voorbeeld sluiten