Menu openen

Maaike van Trigt-Christen

Ik ben Maaike van Trigt-Christen, werkzaam als psychosomatisch fysiotherapeut en Msc bekkenfysiotherapeut binnen Fysio MCG (een eerstelijns fysiotherapiepraktijk met een vestiging in Hoogezand en in Siddeburen).

Binnen de psychosomatische fysiotherapie zijn patiënten met (spannings)hoofdpijn en migraine een belangrijke doelgroep. Gezegden als “Veel aan je hoofd hebben”, “kopzorgen” of “het hoofd boven water houden” zijn er niet voor niets. Geestelijke spanningen hebben eigenlijk altijd een effect op het lichaam. Als psychosomatisch fysiotherapeut help ik mensen om de lichamelijke spanningen te herkennen; hun oorzaken te achterhalen en vervolgens begeleid ik hen te onderzoeken wat ze zelf kunnen doen om hier verandering in aan te brengen.

Binnen de psychosomatiek kwam ik steeds vaker in contact met cliënten met chronische buik en bekkenklachten. Dit maakte dat ik in 2012 ben gestart met de Masteropleiding Bekkenfysiotherapie. Na het afronden van mijn masteropleiding ben ik mij binnen de bekkenfysiotherapie gaan richten op (chronische) pijnbehandeling binnen buik en bekken(bodem) pijnklachten. Door breder te kunnen kijken, aandacht te hebben voor het verhaal achter de klacht en herstel belemmerende emotionele factoren kan ik goed inspelen op de factoren die bijvoorbeeld sensitisatie (het fenomeen dat ervoor zorgt dat het brein gevoeliger wordt voor pijn) in de hand werken.

Sinds 2016 ben ik lid van het hoofdpijnnetwerk en in 2019 heb ik mij aangesloten bij het netwerk Pijn in Beweging. Ik vind het enorm inspirerend om samen met gemotiveerde collega’s te werken aan een goede afstemming van werkwijzen, onderbouwd door de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen. Binnen het hoofdpijnnetwerk ben ik actief binnen de onderzoekswerkgroep, waarbij onze opdracht is om de effectiviteit van het protocol van het hoofdpijnnetwerk te onderzoeken.

In mijn vrije tijd ben ik, samen met mijn border collie Jab, actief als een inzetbaar team binnen RHGD Reddingshonden. RHGD Reddingshonden stelt haar reddingsteams belangeloos beschikbaar om te zoeken naar vermiste personen, zowel levend als overleden, in landelijk en stedelijk gebied alsmede in puin en gebouwen. We zijn 24 uur per dag en 7 dagen in de week oproepbaar. Heel dankbaar werk, waar zowel mijn hond als ik erg veel voldoening in vinden.

Over Hoofdpijn Netwerk Noord

Fysiotherapeuten en manueeltherapeuten gespecialiseerd in het behandelen van hoofdpijnklachten hebben hun krachten gebundeld binnen het Hoofdpijn Netwerk Noord. Zij werken nauw samen met het Hoofdpijncentrum van het Martini Ziekenhuis in Groningen.

Laatste nieuws
Een nieuw jaar
Voorbeeld sluiten