Menu openen

Bijeenkomst Hoofdpijn Netwerk Noord

Geplaatst op: woensdag 21 februari 2018

Afgelopen zaterdag zijn de fysiotherapeuten die aangesloten zijn bij het Hoofdpijn Netwerk Noord weer bij elkaar geweest in het Martini ziekenhuis om elkaar op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen met betrekkingen tot het behandelen van verschillende soorten hoofdpijn. Wist u, dat er aanwijzingen zijn dat conditionele trainingen migraine kan verbeteren? U heeft vast ons vorige bericht hierover gezien. Het laatste jaar komen hier steeds meer positieve berichten naar buiten in de wetenschappelijke wereld. Dit houden we nauwlettend in de gaten en mocht er in de toekomst een eenduidiger en onder een grotere populatie positieve tekenen zijn, dan gaan wij onze behandelingen daar op aanpassen.

Achter de schermen wordt er hard gewerkt om in oktober een symposium te organiseren voor professionals met als onderwerp de verschillende invalshoeken voor de benadering van hoofdpijn. Houd onze website in de gaten voor het programma.

Er is ook hard gewerkt aan een nieuwe informatiefolder voor patiënten, wie weet komt u deze de komende weken wel tegen bij uw huisarts, de specialist of bij de fysiotherapeut.

Daarnaast vertelde de kaakfysiotherapeut (orofaciaal fysiotherapeut) over de samenhang van kaakklachten en hoofdpijn. Het is mogelijk dat er een relatie is tussen kaakklachten en hoofdpijn, bijvoorbeeld bij klemmen of knarsen. Mocht u hier vragen over hebben neem dan gerust contact op met één van de aangesloten fysiotherapeuten die u terug kunt vinden op onze website.

 

Over Hoofdpijn Netwerk Noord

Fysiotherapeuten en manueeltherapeuten gespecialiseerd in het behandelen van hoofdpijnklachten hebben hun krachten gebundeld binnen het Hoofdpijn Netwerk Noord. Zij werken nauw samen met het Hoofdpijncentrum van het Martini Ziekenhuis in Groningen.

Laatste nieuws
Een nieuw jaar