Menu openen

Helpt aerobische training bij migraine?

Geplaatst op: donderdag 15 februari 2018

Migraine en aerobische training

De leden van het Hoofdpijn Netwerk Noord behandelen patiënten met hoofdpijn op een geprotocolleerde, evidence-based wijze. Dit houdt in dat ze werken volgens vaste protocollen die zijn opgesteld op basis van wetenschappelijk onderzoek. Hiervoor houden de leden van Hoofdpijn Netwerk Noord de wetenschap in de gaten om zo de beste fysiotherapeutische behandeling aan hoofdpijn patiënten te kunnen geven.

Op het moment wordt er wereldwijd door wetenschappers veel onderzoek gedaan naar de effecten van aerobische training op de hometrainer, loopband en crosstrainer bij migraine patiënten en bij migraine patiënten met daarnaast bestaande spanningshoofdpijn. We weten dat hoofdpijn een grote impact heeft op het dagelijks leven en dat men niet altijd de activiteiten kan ondernemen die men zou willen.
De eerste resultaten van de onderzoeken lijken positief op het verminderen van migraine klachten en de mogelijkheden om meer  of makkelijker activiteiten te kunnen ondernemen door de verminderde impact van spanningshoofdpijn en nekpijn. Daarnaast lijkt het dat aerobische training de frequentie van migraine, de pijnintensiteit en de duur van migraine kan verminderen. Op dit moment zijn het nog kleinschalige onderzoeken en zal er nog meer onderzoek naar moeten worden gedaan.

Hoofdpijn Netwerk Noord houdt de actuele stand van zaken in de gaten door op de hoogte te blijven van de uitgebrachte wetenschappelijke artikelen.

Over Hoofdpijn Netwerk Noord

Fysiotherapeuten en manueeltherapeuten gespecialiseerd in het behandelen van hoofdpijnklachten hebben hun krachten gebundeld binnen het Hoofdpijn Netwerk Noord. Zij werken nauw samen met het Hoofdpijncentrum van het Martini Ziekenhuis in Groningen.

Laatste nieuws
Een nieuw jaar