Menu openen

Een nieuw jaar

Geplaatst op: donderdag 9 januari 2020

De eerste dagen van het nieuwe jaar zitten er weer op. Voor het nieuwe jaar worden er weer nieuwe voornemens bedacht, vaak zijn deze gericht op voeding en beweging. Nu is bewegen voor migraine en hoofdpijnpatiënten erg belangrijk, maar niet altijd even makkelijk. Want hoe begin je nu en waar begin je mee. En is die fysieke activiteit geen trigger voor mijn migraine. Triggers zijn factoren die alleen of samen hoofdpijn uitlokken of verergeren bij mensen die daar al gevoelig voor zijn, zij zijn niet de oorzaak van de hoofdpijn. Veel voorkomende triggers zijn stress, hormonale veranderingen, voeding, vermoeidheid, te veel of te weinig slaap, (hoofd)houding of nekklachten. Als de migraine al zo veel energie kost, waar haal je dan de energie vandaan om te bewegen.

Dat bewegen goed is voor de mens dat weten wij allemaal, maar uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat beweging ook erg goed is voor mensen met migraine. Het kan klachten verlichten en ook helpen om minder frequent aanvallen te krijgen. Maar hoe begin je dan met bewegen? Dit is voor iedereen verschillend, het hangt allereerst af van de belastbaarheid. Daarnaast is het belangrijk om een vorm van bewegen te kiezen die men leuk vindt, op deze manier houd je het simpelweg langer vol. Het is mogelijk om zelf te starten met een hardloopschema, maar als dit te intensief is kan men denken aan een wandelschema. Ook yoga en fietsen blijken een goede vorm van sporten. Wil jij meer weten over bewegen en sporten met migraine neem dan contact op met één van onze fysiotherapeuten. Zij kunnen je adviseren en begeleiden naar een actievere leefstijl om het jaar goed te beginnen.

Bronnen:

https://migraineagain.com/headache-from-exercise/

Over Hoofdpijn Netwerk Noord

Fysiotherapeuten en manueeltherapeuten gespecialiseerd in het behandelen van hoofdpijnklachten hebben hun krachten gebundeld binnen het Hoofdpijn Netwerk Noord. Zij werken nauw samen met het Hoofdpijncentrum van het Martini Ziekenhuis in Groningen.

Laatste nieuws
Een nieuw jaar