Menu openen

Interessante bijeenkomst over migraine!

Geplaatst op: dinsdag 29 januari 2019

Donderdag 17 januari organiseerde het hoofdpijn centrum van het Martini Ziekenhuis in samenwerking met de patientenvereniging ´Hoofdpijnnet´ een bijeenkomst voor mensen met migraine. De patientenvereniging Hoofdpijnnet organiseert dit jaar in samenwerking met verschillende ziekenhuizen door het hele land bijeenkomsten om meer aandacht te vragen voor migraine. Daarvoor hebben zij een campagne ontwikkeld, ‘Migraine is een hoofdzaak, zorg goed voor jezelf’.

Esther Visser van de patiëntenvereniging opende de avond met informatie over de vereniging en de noodzaak om aandacht te blijven besteden aan migraine en de impact die dat heeft op de kwaliteit van leven. Tijdens de avond werden drie workshops verzorgd, waarvan de deelnemers twee konden bijwonen.

De avond is goed bezocht en mensen waren actief betrokken bij de workshops. Er waren veel vragen over nieuwe medicatie en ook over de niet medicamenteuze behandelmogelijkheden. Het aantal aanvragen overtrof het aantal plaatsen voor de workshops. Uit alle telefoontjes en gesprekken met deelnemers blijkt dat er veel behoefte is aan goede informatie. Het hoofdpijn centrum van het Martini Ziekenhuis overweegt om nog een avond te organiseren voor alle enthousiaste mensen die nu niet geplaatst konden worden.  

Fysiotherapeuten en manueeltherapeuten gespecialiseerd in het behandelen van hoofdpijnklachten hebben hun krachten gebundeld binnen het Hoofdpijn Netwerk Noord. Zij werken nauw samen met het Hoofdpijncentrum van het Martini Ziekenhuis in Groningen. Wij zijn dan ook vereerd dat één van onze therapeuten een bijdrage heeft geleverd aan deze bijeenkomst, bedankt!

Over Hoofdpijn Netwerk Noord

Fysiotherapeuten en manueeltherapeuten gespecialiseerd in het behandelen van hoofdpijnklachten hebben hun krachten gebundeld binnen het Hoofdpijn Netwerk Noord. Zij werken nauw samen met het Hoofdpijncentrum van het Martini Ziekenhuis in Groningen.

Laatste nieuws
Uitbreiding van het netwerk in 2022