Menu openen

1e Abstract Symposium HNN 9 oktober

Geplaatst op: zondag 23 september 2018

 

 

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor het Symposium "Hoofdpijn, er is echt wat aan te doen, de verschillende gezichten" op 9 oktober in het Martini Ziekenhuis in Groningen.
Geef je snel op voor dit symposium door een mail te sturen naar info@hoofdpijnnetwerknoord.nl onder vermelding van uw naam, geboortedatum, adres, factuuradres en KNGF nummer. De inschrijving is definitief als de betaling is voldaan. 
Maximaal 100 deelnemers, plaatsing op volgorde van betaling. 


Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: 
Abstract van de bijdrage van Michelle Koopman tijdens het Symposium op 9 oktober.

Hoofdpijn bij Kinderen.

Hoofdpijn komt relatief vaak voor als langdurige ziekte bij kinderen. Hoofdpijnklachten kunnen van grote invloed zijn op de kwaliteit van leven van een kind. Gevolgen van hoofdpijn kunnen zijn; schoolverzuim, slaapproblemen, ongunstige reactie op stress/spanning en sociale beperkingen.
Bij volwassenen is het soms moeilijk hoofdpijn te herkennen, bij kinderen is dat nog lastiger. Kinderen die op jonge leeftijd hoofdpijn krijgen, kunnen immers nog niet zo goed aangeven wat er aan de hand is. Maar ook bij een wat ouder kind dat de klachten wel duidelijk omschrijft, is het lang niet altijd helder dat het om hoofdpijn gaat. Tevens kunnen de symptomen anders zijn dan bij volwassenen.
Kortom, het classificeren van hoofdpijn, de voorgeschiedenis en de pijn bij kinderen is als zorgverlener lastig te doorgronden. Tevens kan bezorgdheid van de ouders over het kind met hoofdpijn een grote rol spelen waardoor het fysiotherapeutisch onderzoek en behandeling bemoeilijkt kan worden. 
In deze lezing komt onder andere aanbod informatie over epidemiologische achtergronden van hoofdpijn bij kinderen, de classificatie van hoofdpijnklachten bij kinderen en een stukje over het (kinder) fysiotherapeutisch diagnostisch proces. 

 

Over Hoofdpijn Netwerk Noord

Fysiotherapeuten en manueeltherapeuten gespecialiseerd in het behandelen van hoofdpijnklachten hebben hun krachten gebundeld binnen het Hoofdpijn Netwerk Noord. Zij werken nauw samen met het Hoofdpijncentrum van het Martini Ziekenhuis in Groningen.

Laatste nieuws
Een nieuw jaar